Tot ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un semineu Featured

Thursday, 17 January 2019 11:28 Written by 
Rate this item
(0 votes)

Dupa ce apelezi la seminee Iasi pentru a cumpara cel mai bun semineu, trebuie sa te ocupi si de amplasarea acestuia dar si de sistmeul de evacuare reprezentat in general de cos. Cosurile pentru seminee si sobe au fost tot timpul un subiect de interes.

 

Puteti pune un semineu prost pe un cos bun, dar niciodata un semineu bun conectat la un cos prost. De aceea este important ca un cos de fum sa functioneze corect. In primul rand, trebuie sa stiti ce face un cos de fum ca sa-si faca treaba. Cu alte cuvinte, de ce fumul se ridica mai degraba pe horn, decat sa iasa in camera pe usa?

 

Miscarea ascendenta a aerului si a fumului intr-un cos de fum este cunoscuta sub denumirea de pescaj. Acesta are loc din cauza faptului ca gazele fierbinti sunt mai putin dense decat gazele reci. Gazele incalzite intr-un cos de fum sunt mai usoare decat aerul din atmosfera si, prin urmare, sunt trase in el. Pentru o gama vasta de informatii si modele de seminee iti recomandam sa intrii pe termoseminee Vrancea.

 

Logica sugereaza ca un horn mai inalt produce mai multa pescaj datorita faptului ca exista tendinta de a avea mai mult din acest gaz mai fierbinte si mai usor in el, ceea ce creeaza mai multa presiune. Cu toate acestea, pescajul crescut, inerent unui cos mai inalt, tinde sa fie compensat de frecare mai mare gasita in cos si de tendinta gazelor de a-si pierde caldura in timp ce se ridica.

 

Un cos foarte murdar, captusit si inalt, care este supus unei izolatii slabe si are posibile scurgeri de aer, ar putea fi mai putin eficient decat un cos mai scurt. Intra pe seminee Onesti si discuta cu profesionistii despre alegerea celui mai bun semineu si despre sistemul de evacuare pentru care trebuie sa optezi.

 

Un alt fapt al fizicii are un impact - chiar daca are un impact mai redus - asupra performantei hornului. Deoarece aerul este suflat peste capatul unui tub, la capatul tubului se creeaza o scadere a presiunii. Acest principiu a fost descoperit pentru prima oara de un italian, GB Venturi, acum aproape 200 de ani, si este principiul prin care majoritatea carburatorilor injectau benzina in fluxul de aer. Vantul care sufla peste un cos are un efect similar, adaugandu-se la pescaj.

 

Pentru ca un cos de fum sa functioneze bine, necesita un flux bun de aer pentru ca gazul sa fie mentinut la o temperatura cat mai mare posibil, deci exista reguli exigente privind constructia hornului.

Read 889 times Last modified on Thursday, 17 January 2019 11:29