Print this page

Sfaturi pentru intretinerea usilor de garaj Featured

Thursday, 17 January 2019 12:22 Written by 
Rate this item
(0 votes)

Deoarece usa tipica de garaj se misca in sus si in jos de multe sute de ori in fiecare an, miscarea si vibratiile pot slabi hardware-ul. Verificati parantezele care fixeaza traversele usii si unitatea de deschidere a usii de garaj la structura si folositi o cheie pentru a strange suruburile libere pe care le vedeti. Va recomandam sa incercati usi garaj Bacau.

 

Inspectati si inlocuiti rolele

 

Cilindrii de-a lungul marginii usii de garaj trebuie sa fie inspectati cel putin de doua ori pe an si inlocuiti fiecare 5-7 ani. In timpul inspectiei, inlocuiti toate rolele pe care le gasiti care sunt cioplite, crapate sau uzate evident. Cu exceptia rolelor inferioare care pot fi atasate la cabluri, celelalte role pot fi indepartate prin scoaterea bratelor care le tin.

 

La deschiderile cu arcuri, verificati starea cablurilor si a rotilor care ataseaza arcurile la usa. Majoritatea expertilor recomanda ca cablurile si transmisiile sa nu fie atinse de proprietarii de case deoarece aceste componente de inalta tensiune pot fi periculoase. Insa verificati daca firele rupte de pe cabluri si deteriorarea sunt in apropierea suportului de roata inferioara si apelati la o persoana de service daca vedeti probleme. Va recomandam sa folositi serviciile de automatizare usi garaj Bacau. Acestea sunt unele dintre cele mai bune din tara.

 

Lubrifiati piesele mobile

 

Mentinerea bine lubrifiata a rolelor si a altor piese in miscare va reduce stresul asupra rolelor si a deschiderii usii si va prelungi durata lor de viata utila. De doua ori pe an, aplicati un lubrifiant care patrunde prin pulverizare, cum ar fi WD-40, pe role si balamale, apoi stergeti partile uscate si aplicati un ulei usor 3 in 1. Daca vreuna dintre role sau balamale pare blocata, incercati sa o imbibati cu kerosen. Utilizati o perie mica (o periuta de dinti veche functioneaza excelent) pentru a introduce kerosen in crapaturi. Indepartati orice rugina cu o perie de otel. Stergeti toate partile curate si apoi aplicati lubrifiant.

 

De asemenea, lubrifiati scripetele de pe deschizatoarele cu arc de extindere si  lagarele pe deschizatoarele de torsiune. Puneti putin ulei pe arcul de torsiune daca sunt ruginite. Daca dispozitivul de deschidere are un lant metalic sau un surub, puneti ulei pe lantul de deschidere sau pe surub, dar nu utilizati lubrifiant pe un dispozitiv de deschidere cu curea. Va recomandam sa apelati la usi la comanda Bacau pentru cele mai bune usi.

 

Daca usa dvs. de garaj nu este echilibrata, deschizatorul de usi de garaj va trebui sa lucreze mai mult si nu va rezista in timp. Usa ar trebui sa fie atat de bine echilibrata  incat sa fie nevoie doar de cateva kilograme de forta pentru a o ridica. Testati acest lucru tragand manerul de deblocare al deschizatorului automat, apoi ridicati manual usa astfel incat sa fie deschisa la jumatatea drumului. Usa ar trebui sa stea dreapta in aceasta pozitie.

 

Read 1072 times Last modified on Thursday, 17 January 2019 12:30