Pentru lamele mici care au o lungime maxima de 400 mm se foloseste adeziv pentru parchet. Dispersiile sunt flexibile si contin apa. Adezivul cu o singura componenta sau cu doua componente au aceleasi proprietati.
Apa continuta in acestea poate sa cauzeze probleme cand lemnul este prelucrat ca de exemplu lemnul de fag. Pericolul de deformare al acestuia este mai mare in cazul in care in pulberea de adeziv s-a adaugat mai multa apa decat a fost recomandat de catre producator. In timpul functionarii trebuie sa avem grija sa nu patam suprafata exterioara pentru ca banda de adeziv poate sa provoace deteriorarea.
Pentru lamele mari si mici suntr potrivite rasinile sintetice, adezivi solventi care sunt mai putin flexibili si durabili decat adezivii de dispersie, se usuca mai repede si sunt insensibili la conditiile climatice din camera. Contra, dupa intarire se formeaza foarte greu si nu e foarte flexibil. O trasatura a adezivilor poliuretanici monocomponenti este ca ei sunt foarte flexibili si nu afecteaza lucrul cu lemnul comparativ cu cei pe baza de solventi.
Adezivii sunt utili in mai multe scopuri de la lipirea podelei avand scopul de a tine podeaua fixa si pana la lipirea altor piese de lemn sau ceramice. Informatiile complete pot sa fie gasite accesand pagina Adeziv parchet.
Adezivii poliuretanici bicomponenti sunt mai flexibili si mai durabili decat cei care au la baza solventi. Dezavantaje: necesitatea de a amesteca doua tipuri de lipici ne poate face sa gresim proportiile. Dupa ce se amesteca cei doi solventi amestecul poate fi folosit pentru o ora sau doua.
Adezivii servesc pentru mai multe scopuri, de la lipirea podelei avand scopul de a mentine podeaua fixa si pana la lipirea altor piese si obiecte de lemn sau ceramica. Informatiile complete pot sa fie gasite accesand pagina adeziv parchet.