User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Pentru ca ne aflam in sezonul dulceturilor ne gandim sa va prezentam si cateva din secretele pe care doar bunicile noastre le stiu in legatura cu prepararea lor. Sunt trucuri interesante pentru a obtine dulceturi de cea mai buna calitate si e recomandat sa ne bucuram de tot ceea ce ne ofera natura mai mult.

 

In prmul rand este foarte important sa stim ca dulceata se face in cantitati mici, in special ca este excelent sa fie facuta din toate fructele de sezon proaspete, cirese, visine, capsune, zmeura, afine si mure. Cel mai bine este ca fructele sa fie proaspete si netratate si sa fie preparate imediat dupa ce au fost cumparate.

Dulceata se va lega mult mai bine daca jumatate din zahar se va pune la finalul procesului de fierbere. In momentul in care stiti ca dulceata este aproape gata este suficient sa inmuiati o lingura in lichidul in care aceasta fierbe si sa lasati sa cada o picatura pe o farfurie goala. Daca lichidul curge sub forma unui sirop greos este necesar sa firaba iar daca se formeaza picaturi dense ori se lipeste de farfurie este necesar sa stingem focul. Persoanele care adora aroma de migdale pot pune in dulceata de caise si cativa samburi de migdale sparti intr-o bucata de tifon care sa fiarba impreuna cu dulceata. Migdalele dau dulceturilor o aroma placuta.

Pentru a ajuta legarea dulceturilor fara a pune zahar vanilat se pune un cotor de mar cu sambure intr-un saculet de tifon si se scufunda in dulceata de pe foc.  Marul este foarte bogat in pectina si se grabeste astfel legarea dulcetii in mod cat mai natural. Pentru a evita afumarea sau arderea se pun si cateva pietre curate in cratita in care se prepara.

Dulceata de fructe rosii precum capsunele, fragii si ciresele va fi mai aromata daca in final veti pune fructe proaspete. In cazul in care nu vreti ca dulceata sa se inchida la culoare este recomandat sa puneti pastile de viamina C in timp ce fierbe.

 

Pentru a prepara dulceata se utilizeaza si vase cu fundul gros. Daca vreti ca dulceata sa nu faca mucegai borcanele ar trebui sa fie legate si cu hartie inmuiata in rom.