User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Tehnicile de baza necesita o maiestrie deosebita dar si intelegerea buna a ingredientelor. Maestrul bucatar ar trebui sa stie din ce regiune provin cele mai bune ingrediente si asta este valabil pentru tate ingredientele. Daca este un ingredient ce merita utilizat atunci puteti sa spuneti cu certitudine ca din aceasta categorie exista si un reprezentant special. Sunt mai multe mancaruri care sunt cunoscute datorita orasului care le face faimoas precum Pessac pentru cele mai bune capsuni, Sain Germaine pentru cea mai buna mazare si Isigny pentru unt. Acestea sunt numai carva orase care sutn faimoase pentru produsele lor.

Bucataria burgheza include mai multe tipuri de mancare clasica dar care nu sunt specifice unei anumite regiuni si care se adapteaza pentru a putea corespunde gusturilor claselor influente. Tipul acesta de gatiti include si sosul de smantana bogat sau tehnicile pentru gatiti complexe asociate cu haute cuisine.

Cea mai des intalnita categorie se numeste heute cuisine. Din cauza ca haute cuisine e servita in mai multe tari sub numele de bucatarie frnaceza sunt mai multe persoane care cred ca mesele normale din Franta includ doar feluri complexe si nedietetice. In realitate haute cuisine este pentru ocazii speciale iar mesele zilnice sunt mult mai simple. Ceea ce se stie in afara Frantei si se numeste gastronomie franceza este o bucatarie foarte elaborata servita in restaurante la preturi destul de mari. Francezii obisnuiti nu gatesc asa zilnic si consuma feluri traditionale.

Sunt mai multe tipuri de mancare locala apartinand traditiei rurale care pot sa para ca nefiind frantuzesti doarece stilurile regionale sunt diferite de alte feluri de mancare pe care le avem in franta.

 

Bucataria noua se dezvolta drept reactie la cea traditionala si e caracterizata de timpul scurt de prepararea, sos usot si potii mai mici prezentate in moduri decorative si rafinate. Sunt incluse si tehnici din alte bucatarii precum Asia. Mesele frantuzesti pot sa inceapa cu gustari reci care sunt urmate de supa, de un fel princpal de branza, salate si desert.