User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Tehnicile de baza necesita o maiestrie deosebita dar si intelegerea buna a ingredientelor. Maestrul bucatar ar trebui sa stie din ce regiune provin cele mai bune ingrediente si asta este valabil pentru tate ingredientele. Daca este un ingredient ce merita utilizat atunci puteti sa spuneti cu certitudine ca din aceasta categorie exista si un reprezentant special. Sunt mai multe mancaruri care sunt cunoscute datorita orasului care le face faimoas precum Pessac pentru cele mai bune capsuni, Sain Germaine pentru cea mai buna mazare si Isigny pentru unt. Acestea sunt numai carva orase care sutn faimoase pentru produsele lor.

Bucataria burgheza include mai multe tipuri de mancare clasica dar care nu sunt specifice unei anumite regiuni si care se adapteaza pentru a putea corespunde gusturilor claselor influente. Tipul acesta de gatiti include si sosul de smantana bogat sau tehnicile pentru gatiti complexe asociate cu haute cuisine.

Cea mai des intalnita categorie se numeste heute cuisine. Din cauza ca haute cuisine e servita in mai multe tari sub numele de bucatarie frnaceza sunt mai multe persoane care cred ca mesele normale din Franta includ doar feluri complexe si nedietetice. In realitate haute cuisine este pentru ocazii speciale iar mesele zilnice sunt mult mai simple. Ceea ce se stie in afara Frantei si se numeste gastronomie franceza este o bucatarie foarte elaborata servita in restaurante la preturi destul de mari. Francezii obisnuiti nu gatesc asa zilnic si consuma feluri traditionale.

Sunt mai multe tipuri de mancare locala apartinand traditiei rurale care pot sa para ca nefiind frantuzesti doarece stilurile regionale sunt diferite de alte feluri de mancare pe care le avem in franta.

 

Bucataria noua se dezvolta drept reactie la cea traditionala si e caracterizata de timpul scurt de prepararea, sos usot si potii mai mici prezentate in moduri decorative si rafinate. Sunt incluse si tehnici din alte bucatarii precum Asia. Mesele frantuzesti pot sa inceapa cu gustari reci care sunt urmate de supa, de un fel princpal de branza, salate si desert. 

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

In apropiere de Statuia lui Decebal se afla si Manastirea Mraconia care a fost ridicata in locul unui punct de dirijare si de observatie a circulatiei pe Dunare. Relieful din zona nu lasa trecerea a doua ambarcatiuni in acelasi timp si a aparut astfel si nevoia unui punct de observare si dirijare.

Printre lucrurile pe care le pot face turistii cu cazare la Cazanele Dunarii este si vizitarea celei mai mari pesteri care se afla in zona Cazanelor. Pestera Ponicova se afla pe versantul stang al Dunarii in Cazanele Mari. Este aproape in totalitate inundata cu apa din cauza lacului de acumulare.

 Pestera este rezervatie speologica datorita resturilor fosile de urs si a unui fragment de ceramica sau a unor specii endemice. Vizitarea se va face in lunile octombrie si mai exceptie facand perioadele de viitura cand e posibil ca pestera sa se inunde total. Se prefera ca in etajul superior sa se faca accesul in grup si cu un ghid turistic specializat.

Pe malul sarbesc, in apropiere de Cazanele Mici este de 2000 de ani si o placa memoriala denumita Tabula Traiana. Pe malul opus trece un vechi drum roman care are parapet de protectie. Aceasta este fixata pe o piatra si pe ea sunt doi delfini care plutesc dar si un vultur pe cer.

 In apropiere de golful Mraconia se pot vedea sapate in stanca chipul lui Decebal, iar statuia are dimensiunile de 55 m inaltime si 25 m latime. Statuia e de 3 ori mai inalta comparativ cu colosul din Rhodos dar ese cu 6 m mai mica decat Statuia Liberatiti. Ideea de a face o astfel de statuie a apartinut unui om de afaceri si constructia a durat 10 ani deoarece conditiile au fost destul de grele.  S-a lucrat la temperaturi ridicate si la inaltimi mari iar viperele erau si ele un pericol.