Care sunt cele mai moderne solutii din domeniul constructiilor Featured

Wednesday, 09 January 2019 13:43 Written by 
Rate this item
(0 votes)

In ultima vreme o solutie tot mai des cautata este reprezentata de placari HPL. HPL-ul a aparut in SUA in 1913. Chiar daca de atunci au trecut in jur de 100 de ani, limitele materialului in legatura cu aplicatiile posibile nu au fost inca atinse si multe inovatii care apar in lume sunt promvate an de an la targurile si simpozioanele de specialitate. 

Producatorii au rolul de a inova in permanenta domeniul HPL si creeaza tendinte noi cu ocazia expozitiilor anuale de profil. De asemenea pe piata apar si materiale superioare fata de HPL-ul standard.  HPL-ul are un compus format pe baza de hartie si de rasini fenolice. Sunt mai multe foi de hartie de kraft trecute prin baile de rasini fenolice care sunt puse una peste alta si se aplica si o foaie finala care da decorul, toate acestea fiind puse intr-o presa speciala unde sta pentru cca o ora la temperatura de 150 de grade. 

In constructiile moderne se foloseste si alucobond. Acesta este un material de cea mai buna calitate care a ajuns la perfectiunea tehnica si estetica foarte devreme si de foarte multe ori se foloseste in domeniul constructiilor civile si industriale pentru placarile cu alucobond. 

Este un material care difera mult de cel traditional si se poate modela usor raspunzand cu o foarte mare versatilitate la dorintele care sunt exprimate de arhitecti. Acestia le transforma fanteziile in realitate si le da libertate creativa, tocmai de aceea aplicatiile cu bond si alucobond sunt atat de cautate.

Forma si functiile acestui material care se mai numeste si etilobond sau reynobond sunt integrate armonios. Materialul se prezinta sub forma unor panouri compozite care sunt facute din 2 foi confectionate din tabla de aluminiu avand compozitia speciala care ii confera elasticitate si nucleu termoizolant. 

Pentru mediul urban se folosesc placari bond pentru personalizarea cladirilor noi sau renovate cu fatade ample. Avantajul fatadelor reiese din inglobarea materialelor usoare care nu solicita deloc structura de rezistenta pe care o are cladirea si care sunt durabile si foarte usor de intretinut. Bondul se poate gasi intr-o paleta larga de culori si se intretine usor insa nu se impregneaza in timp cu impuritati si culoarea ramane neschimbata in timp. exista mai multe variante cu ajutorul carora se realizeaza fatadele ventilate insa in mod normal se aplica placarile de fatade cu casete de iluminat si compozit de tipul bond.

Bondul se va gasi intr-o paleta foarte larga de culori, este usor de intretinut si nu se impregneaza cu impuritati, culoarea ramanand practic neschimbata in timp.

Materialul este confectionat sub forma unui panoul compozit facut din doua straturi exterioare de aluminiu unite cu un miez de polietilenta de densitate inalta. Grosimea panoului poate sa fie mare avand in vedere caracteristicile materialelor.

 

Read 2397 times Last modified on Tuesday, 29 January 2019 14:29