De ce este nevoie de un paratrasnet Featured

Wednesday, 09 January 2019 14:09 Written by 
Rate this item
(0 votes)

Fie ca este vorba despre instalatii paratrasnet sau alte tipuri de instalatii electrice este important sa lucrezi de fiecare data cu profesionisti pentru a asigura calitatea lucrarilor. Orice obiect si in special acelea aflate la altitudine mare pot sa fie lovite de fulgere. Acoperisul casei este cea mai expusa zona la producerea acestor fenomene. Acoperisul este imbracat in materiale metalice si este predispus la descarcari electrice, in timp ce acoperisul din ceramica sau din beton pot sa devina un conducator de electricitate foarte bun atunci cand exista un mediu umed.

Paratrasnetul este instalatia de protectie cu ajutorul careia se capteaza curentul emis de fulgere si este condus in pamant. Montarea paratrasnetelor pe acoperis va fi necesara. Casa este aparata de foc si se evita incendiile dar sistemul electronic si aparatele din casa vor fi protejate de toate supratensiunile ce pot aparea atunci cand au loc furtuni cu tunete si fulgere.

Vara este anotimpul cel mai predispus la furtuni cu descarcari electrice. Este important sa apelati la servicii de montare paratrasnet de calitate pentru a va asigura ca ramaneti in siguranta. Trasnetele pot provoca daune majore si este bine sa va protejati pe voi si pe cei dragi, dar si bunurile din casa pentru a instala un paratrasnet eficient.

Este imposibil sa preveniti locul in care va lovi un fulger insa se pot diminua toate efectele lor negative si se poate instala un sistem foarte eficient de protectie de tipul paratrasnet. Sistemele paratrasnet reprezinta calea curentului de trasnet cu ajutorul careia curentul circula intre punctul de impact si priza de impamantare. Daca locuinta este prevazuta cu sisteme parastrasnet bune atunci puterea devastatoare a trasnetului este directionata catre priza de pamant. Casa si bunurile materiale, precum si viata locuitorilor nu sunt afectate de eveniment.

Exista o serie de avantaje oferite de instalatii paratrasnet caselor si este important sa tineti cont de ele.

Evenimentele periculoase pentru cladiri sunt urmatoarele, si sunt prevenite toate de un paratrasnet:

  • Caderea trasnetului pe cladire;
  • Afectarea instalatiilor racordate la cladire;
  • Caderea trasnetului langa cladire;
  • Caderea trasnetului langa instalatiile racordate la cladire.

Componentele de risc major pentru loviturile de transnet sunt:

  • Afectarea animaelor sau oamenilor din cauza tensiunilor mari in zonele din jurul locatiei afectate de trasnet;
  • Avarii fizice generate de scantei periculoase in cladire care pot sa genereze explozii sau incendii;
  • Defecte produse de supratensiune si supracurenti asupra instalatiilor, aparaturii si echipamentelor.

 

Read 2633 times