La ce sunt utile caminele din beton?

Tuesday, 07 May 2019 10:27 Written by 
Rate this item
(0 votes)

Pentru un camin de canalizare realizat corect se folosest sisteme de canalizare modulare si flexibile care pot fi adaptate la toate tipurile de proiecte pentru canalizare. Elementele prefabricate de beton sunt produse folosind tehnologie germana BFS care permite un grad extrem de bun de control pentru parametri de calitate. Sistemele de canalizare de beton implica si unele avantaje nete in comparatie cu cele de PVC spre exemplu, ele fiind in general promovate drept prima solutie pentru canalizare din Europa.

Sistemele de canalizare sunt de obicei comode si ofera cele mai bune solutii: proiectare, transport la cerere si executie. Un sistem pentru canalizare de beton reprezinta cea mai buna alegere pentru proiectele de canalizare. Tuburile sunt economice si au durata de viata foarte lunga in timp ce costurile de intretinere sunt mici. Sunt facute din materiale locale naturale si au costuri mici de productie.

Tuburile din beton au o durata mare de viata spre deosebire de cele din PVC. Stabilitatea autorportanta si dimensionala sunt foarte importante. tuburile sunt rigide si isi vor pastra perfect forma in momentul transportului, exploatarii si incarcarii. Nu implica lucrari in plus pentru protectie astfel incat sa suporte sarcinile exterioare asa cum este traficul.

Un camin canalizare construit corect va rezista foarte mult timp inainte sa necesite o eventuala schimbare.

Canalizarea este prin definitia sa o lucrare ce se afla sub pamant motiv pentru care se recomanda obtinerea unei cai de acces spre ea pentru verificare si curatare. Cea mai buna solutie este utilizarea unui camin care sa iti ofere si o alternativa comoda prin care sa se inspecteze modul de functionare si integritatea canalului.

Pe langa toate celelalte tipuri de camine, un camin vane este folosint in general in locurile unde se ramifica retelele exterioare de alimentare cu apa. In ele se monteaza vane pentru golire si inchidere. Caminele de vane sunt facute din beton armat si se acopera cu o placa de beton in care este inglobat un capac de fonta ce se monteaza pe o rama metalica.

Read 4524 times