User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Statiunea Slanic Moldova e situata la o altitudine de 530 m pe versantii din est al Carpatilor rasariteni in zona strabatuta de Paraul Slanic. Accesul are loc rutier de la Miercurea Ciuc ori de la Onesti pe DN12A ori de la Bacau pe DN11.

 

De asemenea aveti posibilitatea de a veni si cu trenul pana la Salina de la Targu Ocna si ulterior puteti sa mergeti cu o cursa auto pana in statiune. Renumele acestei statiuni este dat de cele 20 de izvoare cu apa minerala care sunt captate si utilizate cu scopuri curative.

Apele sunt alcaline, clorinate, carbogazoase, hipotone, si sunt recomandate in tratamente curative si in fazele alergice ale bailor ulceroase si in hepatita cronica persistenta.

Apa alcalina si slab feruginoasa necarbogazoasa cu o compozitie apropiata de cea a izvoarelor alcaline pure sunt rar intalnite in tara si in strainatate si sunt recomandate in terapiile de recuperare ale afectiunilor hepatobiliare si digestive.

Statiunile din Slanic Modlova sunt renumite pentru izvoarele cu apa carbonata, bicarbonata si usor sulfuroasa, sodica si clorata, hipertonica si hipotonica, oligominerala care a fost descoperita de foarte mult timp.

Cercetarea balneologica, atestarea terapeutica si indicatiile medicale privind zacamantul hidromineral din Slanic Moldova sunt realizate de specialistii de la institutul de medicina fixica.

 

Statiunea aceasta dispune de mai multe surse mofeice precum camerele de captare comune de la izvoarele 1, 8 si 10. Gazul mofetic de la izvorul 3 se valorifica complet in perioadele calde pentru cur dar si ca agent pentru ridicare a apei. In perioadele reci gradul de utilizare a gazului in curele balneare este destul de scazut.