User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Daca beneficiati in locuinta de un parchet din lemn masiv, nu este cazul sa il schimbati atunci cand se tsrica. Mult mai ieftin si mai inspirat ar fi ca parchetul sa fi reconditionat, mai ales daca esenta lennoasa este de calitate.

 

 Pentru mai multe detalii va invitam pe site-ul nostru: http://www.casabambus.ro/Raschetare-parchet/

Se spune ca parchetul este mobila cea mai expusa a unei case. Acesta reprezinta o pardoseala clasica si eleganta,  pe care nici moda, nici alte tipuri de materiale nu reusesc sa o compensenze.

Ca regula generala, nu se intervine asupra lemnului decat daca este necear. Reconditionarea se realizeaza pentru intretinerea parchetului si este necesar atunci cand stratul de lac de la suprafata s-a subtiat prezinta crapaturi sau este zgariat.

Prin aceste zone afectate parchetul poate absorbi umezeala din atmosfera, se poate umfla si in cele mai multe cazuri se poate deteriora complet, daca nu este reconditionat.

Acolo unde este trafic intens parchetul incepe sa prezinte semne de uzura dupa 6-8 ani. Daca lacul este intr-o stare acceptabila reconditionrea se limiteaza la slefuirea usoara a intregii suprafete pentru a indeparta patina superficiala, operatie urmata de reimprospatarea stratului de lac.

In cazul in care uzura este mai accentuata recomandam reconditionarea cu raschetare adecvata a intregului parchet.

Dupa ce se consolideaza parchetul se trece la indepartarea stratului vechi de lac. Stratul vechi de lac se face cu ajutorul unei masini de ingrosat folosindu-se hartie cu granulatie mare. Se trece la o slefuire fina a parchetului cu hartie abraziva cu granulatie de 50-60. Pentru spatiile inguste se utilizeaza o masina de dimensiuni mici numita masina pentru margini.

Chituirea si slefuirea chitului se face folosind o rasina de legatura cu proprietati elastice care se amesteca cu praful de lemn ce rezulta din slefuirea foarte fina, si se obtine o pasta de culoarea lemnului care se intinde uniform pe toata suprafata parchetului si nu doar in rosturile vizibile. Dupa ce se aplica chitul se asteapta pana cand acesta se intareste. Chitul se slefuieste cu hartie fin granulata. Daca se observa ca rosturile nu se acopera in totalitate operatia de chituire se reia de cate ori e necesar.