User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Aparatele de aer conditionat care au inclusa tehnologia Inverter sunt considerate superioare ca si consum de energie in raport cu aparatele de aer conditionat fara inverter.

Cititi mai multe despre aparate de aer conditionat.

 

Pentru inceput trebuie sa mentionam ca tehnologia Inverter a aparut undeva la inceputul anilor 1900 si este utilizata in numeroase domenii tehnologice. In prezent tehnologia se aplica cu succes  pentru realizarea sistemelor de aer conditionat, fiind abordata de mai multi producatori precum: Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Gree, etc.

Compresorul este un element cu rol major in reglarea temperaturii intr-o camera. Intr-un sistem traditional acesta trece prin doua stari: functionare la capacitate maxima sau stagnare. Acest tip de compresor functioneaza la capacitate maxima din momentul pornirii pana in momentul in care temperatura ajunge la nivelul dorit, moment in care se va inchide.

Aceasta pornire si oprire periodica a compresorului este, de fapt, raspunzatoare pentru consumul ridicat de energie electrica. Pe de alta parte, intr-un sistem de aer conditionat care are la baza tehonologia INVERTER, temperatura in incapere este reglata fara a fi necesara oprirea si repornirea periodica a compresorului.

Compresorul functioneaza la o viteza variabila ce permite u consum adaptat de energie la nevoile de temperatura din camera.