User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Dintii copilului trebuie periati imediat ce apar. Incepeti sa periati dintii chiar inainte ca acestia sa apara utilizand un material special. Cu o ingrijire corespunzatoare cariile pot fi evitate.

 

Copilul trebuie sa fie vazut de un stomatolog chiar din primul an de viata.

Perierea este foarte importanta de la inceput. Cand apar dintisorii ajutati copilul sa ii perie de doua ori pe zi. Puteti utiliza si ata dentara atunci cand doi dinti se ating. Respectati recomandarile stomatologului in ceea ce priveste igiena orala a copilului.

Nu lasati copilul sa doarma cu biberonul in gura. Lichidele ce contin zahar hranesc bacteriile si cauzeaza carii. Daca este nevoie sa dati copilului o sticla pentru a dormi atunci asigurati-va ca e cu apa.

Canutele speciale sunt utilizate pentru a face trecerea de la biberon la cana. Multi copii folosesc canuta toata ziua si bauturile dulci pot cauza carii.

Fiti atenti la medicamentele pentru copii.  Medicamentele pot fi aromate sau dulci. Daca se lipesc de dinti riscul de carii este mai ridicat. Copiii care iau medicamente pentru  afectiuni cronice si problemele cu inima au o rata mare a aparitiei cariilor.